David Grindley Architects

Broomwood Road Surgery

Broomwood Road Surgery

Images

Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery
Broomwood Road Surgery

Alterations and extension to Broomwood Road Surgery.

The design seeks to improve the functional arrangement of the building, mitigate the technical deficiencies and improve the image of the surgery.

The main alterations to the surgery focus on providing:
a logical sequence of spaces for all users to enter, navigate and exit the building safely, to prove a welcoming patient experience, improve staff access between the administration and clinical areas

The single storey waiting, reception and records area will be demolished to be replaced by a two storey link building. Part of this is double height to reveal the connection to the first floor waiting area. The double height space with roof windows creates a large volume to improve air quality and natural stack ventilation. This strategy also reduces the external area to improve the thermal envelope.

The new extension will be finished with an external insulated render system. This treatment will be continued over the existing building to both improve the insulation standard and unify the project.


Location: Bromley

Design: 2015 David Grindley Architects