David Grindley Architects

Olney Surgery

Olney Surgery

Images

Olney Surgery
Olney Surgery
Olney Surgery
Olney Surgery
Olney Surgery

The surgery provides accommodation for four doctors, space for district nurse and health visitors and also a self contained health education wing. The dominant feature of the building is a tall central corridor with a continuous glazed roof light at the apex of the roof. This provides a canopy over the entrance and also floods the building with daylight. The plan is configured around a series of courtyards ensuring that every room has adequate daylight, natural ventilation, views and access to the private courtyard gardens. The scheme has been extended to provide further Health Authority accommodation and more recently to bring the roof space into use.

The project received a Civic Trust Commendation.

Location: Olney

Design: 1990, extended 1995 and 1999. Trevor Denton. David Grindley Architects